Vaš izbor

Živila ki razstrupljajo?


Razstrupljanje je izjemno pomemben proces, pri katerem se naše telo znebi odvečnih in škodljivih kemikalij, ki se v določenem obdobju nabirajo v našem telesu.

Čiščenje ali razstrupljanje telesa posledično našemu telesu vrne ravnotežje, energijo, izboljša koncentracijo ter pozitivno naravnanost.

Preberite, katera so tista živila, ki vam lahko pomagajo pri tem procesu razstrupljanja:

Jabolko

Pektin v jabolkih je odličen za izločanje odpadnih hormonov in drugih škodljivih snovi iz telesa. Jabolko lahko pomaga pri razstrupljanju in regeneraciji organizma. Predvsem v olupku pa jabolka vsebujejo tudi večji delež vlaknin ter kar nekaj vitaminov, med katerimi izstopajo biotin, vitamin B6, vitamin K in vitamin C in mineralov, kot so mangan, kalij in železo. Večja vsebnost kalija pospešuje izločanje tekočine iz organizma. Jabolko vsebuje kar do 90 odstotkov vode, zato je tudi izjemno priporočljivo za odpravljanje žeje in je tudi odlično kot dodatek energije, ko smo izčrpani.

Jabolčni kis

S pomočjo jabolčnega kisa lahko izboljšamo svoje zdravje in počutje. Koristen je tudi za vašo prebavo in imunski sistem. Jabolčni kis je bogat z encimi in koristnimi bakterijami. Vsebuje tudi ocetno kislino, ki naj bi pomagala znižati krvni tlak do šest odstotkov. Dve jušni žlici jabolčnega kisa pomešajte s čajno žličko medu. Vse skupaj dodajte v kozarec tople vode in premešajte. Takšen napitek si lahko privoščite 1-krat do 2-krat dnevno, pred obrokom. Še posebej dobro učinkuje pri vseh, ki imajo težave z gastritisom.

 

Citrusi

Citrusi pomagajo telesu, da se znebi nakopičenih strupov, ki ovirajo presnovo. Limone, grenivke in pomaranče lahko blagodejno vplivajo na vaš želodec, saj uravnavajo pH želodčne tekočine ter pomagajo pri slabosti. Uživanje limone pospešuje izločanje sline in s tem izredno učinkovito pomaga odpravljati bakterije v ustih. Z rednim uživanjem limone pa povečamo kislost seča in s tem preprečujemo razmnoževanje bakterij in glivic v sečevodu.

Nikar pa ne pozabimo na pegasti badelj. Pegasti badelj je ena redkih zdravilnih rastlin, ki jih lahko uporabljamo za lajšanje težav pri boleznih jeter. Seveda ga ne bomo uživali kot sadje in zelenjavo, lahko pa ga dodajamo hrani v obliki prehranskih dodatkov.

Pegasti badelj je najbolj obsežno preučeno in dokumentirano zelišče za zdravljenje bolezni jeter. Pegasti badelj (Silybum marianum) so v zdravilne namene uporabljali že v stari Grčiji in Rimu, in sicer pri zbadanju v rebrih, boleznih vranice, malariji, migreni, morski bolezni, krčnih žilah, prebavnih motnjah, žolčnih obolenjih, zlatenici, maščobni okvari jeter, toksičnih obolenjih jeter, kroničnih vnetjih in cirozi jeter, pa tudi kot protisredstvo pri zastrupitvi z mušnicami. Ker pomaga pri razstrupljanju, ga priporočajo tudi kot dopolnilo v borbi proti vsem vrstam raka. Danes je za raziskovalci več kot tristo strokovnih raziskav, ki potrjujejo zdravilnost tega zelišča, še zlasti pri zdravljenju bolezni jeter…

 

Zelenjava

Brokoli, zelje in brstični ohrovt vsebujejo veliko glutationa, antioksidanta, ki pomaga jetrom izločati strupe. So bogati z vlakninami in vsebujejo encime, ki pomagajo pri prebavi toksinov in odvečnih hormonov. Artičoka, avokado in rdeča pesa spodbujajo nastajanje žolča in sodelujejo pri obnavljanju jeter, rdeča pesa pa spodbuja tudi delovanje jeter in ledvic.

Za hitrejše razstrupljanje priporočamo Liver protect kapsule z dodatkom Detox čaja.

 

Včasih težko sami ocenimo, v kakšnem stanju je naše zdravje in kakšna je sploh potreba po čisčenju jeter ali razstrupljanju. V tem primeru vas vabimo na popolnoma brezplačen pregled, kjer ugotovimo kaj je vzrok vašega počutja.

Več o samem poteku pregleda preberite izveste s klikom TUKAJ.

Poiščite razpoložljiv termin in lokacijo na povezavi TUKAJ.

Borut Test
borut.topis@gmail.com