Vaš izbor

6 trikov, kako spiti dovolj tekočine čez dan

 

Zakaj je dovolj vode sploh tako pomembno? Bili bi presenečeni, da poleg boljšega zdravja, uživanje dovolj tekočine vodi celo do boljšega razpoloženja! Poleg tega pomaga ledvicam, jetrom in mehurju in uravnavanju telesne teže.

Najprej, koliko tekočine naj bi sploh spili na dan?

Nekateri raziskovalci so natančnejši glede potrebne količine in predlagajo liter vode na vsakih petindvajset kilogramov telesne teže

Vsi smo slišali že, da je za telo dobro spiti okrog dva litra vode na dan. Kaj pa če bi želeli biti bolj natančni? Uporabite lahko preprosto formulo:

Vašo težo v kilogramih pomnožite s 0.033.  Tako bi morala oseba, ki tehta 90kg spiti okrog 3 litre na dan, za dobro delovanje telesa in izdatno razstrupljanje.

 

 

Zdaj pa, kako preprosto spiti več tekočine na dan, kot vam uspe trenutno?

 

  1. Vedno imejte pri roki poln kozarec ali steklenico vode.

Če vam delovni prostor to omogoča, jo lahko imate tudi kar odprto, da vam ne bo treba vedno znova zapirati in odpirati pokrovčka.

  1. Če vam je voda popolnoma dolgočasna pijača lahko:

Dodate koščke sadja, poskusite nove okuse čaja, dodajte zelišča, kot je npr. meta ali poskusite kakšen nov recept sadne pijače!

 

  1. Na telefonu ali računalniku si naložite opomnik za pitje vode.

Na vsake pol ure ali uro imejte vžgan hiter opomnik za pitje tekočine.

 

  1. Ustvarite navado, da spijete kozarec vode, vsakič ko se vrnete iz stranišča.

Ne glede na to, kje ste, naj postane vaša navada, da vsakič po tem, ko greste na stranišče, spijete kozarec vode. S tem nadomestite tekočino, ki je bila izgubljena.

  1. Pitje s pomočjo zanimivih slamic.

Naj postane rutina zabavna in kreativna! Sama priporočam steklene slamice, ki so lahko različnih barv ali z dizajni, in zelo preprosto se perejo.

  1. Postavite si izziv in vključite družino in prijatelje!

Podpora družbe deluje kot odlična motivacija, saj spodbuja zdravo tekmovalnost in medsebojno podporo. Zmagovalec izziva, ki vsak dan popije priporočeno količino tekočine, lahko npr. dobi tudi majhno nagrado! Pa tudi če se izziva lotevate samostojno, se lahko na koncu nagradite J

 

Če ste si za spomladanski cilj zadali spiti več tekočine, vam priporočamo Detox čaj, ki vam bo pomagal tudi razstrupiti in očistiti presnovo!

P.s. Detox čaj vam podarjamo v paketu Liver protect + DARILO.

anusa_b
anusa99@gmail.com